Datacenter

Is een eigen datacenter iets voor het datanetwerk van jouw onderneming? Ben je door de tijd heen gaan groeien qua data en weet je niet meer hoe je dit moet opslaan? Dan is een datacenter misschien de oplossing. Maak je de keuze voor een eigen datacenter dan heb je al je apparatuur in je eigen veilig omgeving. Datacenters zijn er in verschillende vormen. Je kunt zelf een eigen infrastructuur samenstellen of kiezen voor een totaalpakket. Bij Mulder Connect kunnen we dit allemaal voor je in installeren en beheren.

Neem contact op

  • Jong, vast en flexibel team met veel ervaring
  • Altijd een oplossing voor ieder probleem
  • Alle facetten en know how onder één dak

Waarom een datacenter?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor hun eigen datacenter. Deze wordt meestal gemigreerd vanuit een IT-infrastructuur. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Een datacenter zorgt voor betrouwbaarheid. Je gegevens en diensten zijn met een eigen datacenter altijd toegankelijk, ook als je kampt met stroomuitval. Daarnaast zorgt een datacenter voor energie-efficiëntie. Een datacenter op groene stroom is erg duurzaam in tegenstelling tot on-premise ICT. DE apparatuur is namelijk geavanceerd en al het IT-apparatuur wordt op een plek samengebracht. Op die manier kan er veel energie worden bespaard. Een datacenter is ook een goedkope oplossing om gebruik te kunnen maken van de hoogwaardigste apparatuur en service. Doordat je de zekerheid hebt dat je altijd beschikbaar bent, heb je nooit het probleem dat je medewerkers niet kunnen werken. Indirect bespaar je hier dus kosten mee.

Een datacenter blijft altijd draaien

De meeste bedrijven die voor een datacenter kiezen doen dit omdat een datacenter altijd blijft draaien. Ongeacht er zich problemen voordoen, zoals een stroomstoring. Wanneer er zich een stroomstoring voordoet, worden er automatisch dieselgeneratoren opgestart. Die zorgen ervoor dat de systemen door blijven draaien. De veiligheid van een datacenter is daarnaast erg hoog. Er wordt gedacht aan de security zoals het plaatsen van een omheining waardoor ongewenst bezoek buiten de poorten blijft.

 

Weten of een datacenter bij jou past?

Een datacenter kan voor sommige bedrijven een goede uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als je veel data verzamelt, of als je op zoek bent naar hoge veiligheid voor je data. Bij Mulder Connect helpen we je graag met het kiezen van de juiste systemen, netwerken en installaties. Wij zijn op dit gebied gespecialiseerd en helpen je graag met advies, aanleg en onderhoud van allerlei installaties op het gebied van telecommunicatie, elektrotechniek en data-infra. We zijn ook expert op het gebied van glasvezel, LAN-switching en WiFi. Neem contact op voor de mogelijkheden. Dit kun je doen door ons te bellen op 0553031234, of een mail te sturen naar info@mulderconnect.nl.

Meet the team

Fred Brouwer

 

Henri van Gortel