Internet of Things

Internet of Things is een term die niet meer weg te denken is uit de wereld van vandaag. Klinkt leuk, maar wat is het precies? En hoe kun jij er je voordeel mee doen? Met Internet of Things monitoren en regelen slimme computers via het internet allerlei zaken. Deze computers bestuur je dan met een app of met je stem. Zo kun je thuis of op het werk op afstand de verwarming hoger zetten en kijken wie er voor je deur staat. Of met je stem de lampen aan doen of muziek afspelen. Maar ook het uitlezen van wat jouw zonnepanelen aan stroom hebben opgewekt is geen enkel probleem. Wel zo gemakkelijk! Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden van IoT van Mulder Connect.

Neem contact op

  • Jong, vast en flexibel team met veel ervaring
  • Altijd een oplossing voor ieder probleem
  • Alle facetten en know how onder één dak

Wat is Internet of Things?

Maar wat is Internet of Things eigenlijk? Internet of Things (IoT), Machine to Machine (M2M), Device Networking, Managed Simkaarten. Dit zijn zomaar wat termen die we tegenkomen als we het hebben connectiviteit. Maar wat is het? Internet of Things ofwel IoT of M2M bestaat uit allerlei fysieke apparaten, zoals onder andere huishoudelijke apparaten, auto’s, koelkasten, ovens, slimme speakers en andere apparaten zoals smartwatches. Al deze apparaten bij elkaar noemen we Internet of Things, ofwel Internet der dingen.

Deze apparaten kunnen allemaal met het internet verbonden worden en zijn stuk voor stuk uitgerust met software, sensoren en technologieën. Deze technologieën zorgen ervoor dat de apparaten gegevens kunnen versturen naar- en ontvangen van andere apparaten, zonder menselijke tussenkomst.

Neem direct contact op!

Over welke dienst wilt u meer informatie?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doet Internet of Things?

De apparaten die gegevens sturen en ontvangen, monitoren hun omgeving, verzamelen gegevens, geven statussen door en ontvangen instructies. Bovendien ondernemen de apparaten zelf acties, geheel op basis van de gegevens die ze verzamelen. De data die uit IoT voorkomt is zeer interessant voor verschillende gebruikers en organisaties. Echter kan deze data ook worden ingezet om voorspellingen te doen over de toekomst. Doordat de verschillende datastromen met elkaar vergeleken kunnen worden, kunnen patronen worden herkend. Maar ook bij de integratie van machines, mensen, processen, productieprocessen en het verbeteren van klantervaringen biedt de data verkregen middels Internet of Things uitkomst.

Kortgezegd zorgt Internet of Things ofwel IoT M2M voor:

  • Operationele efficiëntie
  • Minimaliseren van de kosten
  • Tijdsbesparing
  • Verbeteren van besluitvorming
  • Verbeteren van besluitvorming
  • Optimaliseren van de cliëntervaring

Toepassing

IoT biedt uitkomst in verschillende sectoren, waaronder in de gezondheidszorg, de industrie, retail, sport en recreatie, verzekeringen, zakelijke dienstverlening, overheid, horeca én landbouw en veeteelt. Zo kan een arts een patiënt op afstand in de gaten houden, en kan je met gebruik van IoT op afstand je huis laten beveiligen. Of zet je de verwarming voordat je thuis komt alvast wat hoger met gebruik van een app op je smartphone? Ook dat is mogelijk dankzij Internet of Things.

Eindeloze mogelijkheden

Veel processen kun je middels IoT efficiënter inregelen omdat er veel automatisch gaat. Wat denk je bijvoorbeeld van car-sharing. Door middel van een app kunnen collega’s bedrijfsauto’s gebruiken en delen. Zo zijn er minder bedrijfsauto’s nodig en dat scheelt jou in de portemonnee. Ook je simkaarten volgen en op afstand resetten is met een druk op de knop geregeld. De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Of het nu een 2G, 3G, 4G of 5G oplossing is, nationaal of internationaal. Uiteraard geheel netwerk onafhankelijk. Dus altijd het beste beschikbare netwerk in heel Europa zónder extra kosten!

Beveiliging

Veiligheidheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Je zou in eerste instantie denken, dat het verbinden van apparaten een gevaar kan zijn voor de veiligheid en de privacy. Echter staan beveiliging en privacy bij fabrikanten van apparatuur zeer hoog in het vaandel. Door de slimme apparaten te testen, komt men erachter of de apparaten goed beveiligd zijn. Zodoende kunnen fabrikanten waarborgen dat de apparatuur aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Bovendien is het mogelijk om per apparaat in te stellen welke data wel gedeeld wordt, en welke data niet gedeeld wordt.

Gratis testsimkaart

Heb je interesse in IoT, maar wil je eerst met eigen ogen zien wat Internet of Things kan betekenen voor jouw situatie? Vraag nu een GRATIS test-simkaart INCLUSIEF DATA aan en ontdek welke toepassingsmogelijkheden we bieden. Of bel gerust even voor het inwinnen van meer informatie.

Internet of Things

Benieuwd naar de mogelijkheden van IoT?

Benieuwd naar wat Internet of Things in jouw specifieke situatie kan betekenen? Wij denken met je mee in de zoektocht naar de geschikte IoT oplossing voor jou. We kijken samen waar voordeel te behalen valt middels IoT, zodat jij de bedrijfsprocessen nog slimmer en efficiënter kan maken met gebruik van deze data. Misschien gebruik je de data wel op een manier waarop je dat zelf nog niet had gedacht. Dat wil je natuurlijk! Bel daarom gelijk even met  (055) 303 12 34 en maak een afspraak, of laat je vraag en contactgegevens achter in het contactformulier. We vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Meet the team

Vincent Gerharts

Bel (055) 303 1234
Mail v.gerharts@mulderconnect.nl

Erik Bosch

Bel (055) 303 1234
Mail e.bosch@muldersystems.nl

Neem contact op

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op voor de mogelijkheden. Je neemt contact op door te bellen naar (055) 303 12 34, stuur een e-mail naar info@mulderconnect.nl of vul het contactformulier in.

Neem contact op