M2M oplossingen

Met M2M (Machine to Machine) oplossingen, ook wel IoT (Internet of Things) M2M, M2M of telemetrie genoemd, verbind je probleemloos apparaten, telefoons, computers en andere systemen met elkaar. Dit brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder een hogere mate van efficiëntie, lagere kosten, verbeterd gebruiksgemak en betere service voor klanten. Bij Mulder Connect kun je terecht voor uiteenlopende IoT M2M oplossingen, zoals een M2M netwerk met simkaarten en een Management Platform voor telefoons, installaties, sensoren en andere apparatuur.

Neem contact op

 • Jong, vast en flexibel team met veel ervaring
 • Altijd een oplossing voor ieder probleem
 • Alle facetten en know how onder één dak

Wat is Machine to Machine (M2M) communicatie?

M2M is de afkorting van Machine to Machine, ofwel communicatie tussen verschillende machines of apparaten. Deze M2M communicatie maakt het monitoren en beheren van uiteenlopende apparaten en systemen op afstand mogelijk. Doorgaans communiceren deze machines met elkaar via 2G, 3G of 4G en zijn deze communicatiestromen beveiligd.

De voordelen van IoT M2M

Steeds meer bedrijven kiezen voor IoT M2M 4G communicatie. Waarom? De voordelen:

 • lagere kosten: aan de hand van M2M devices kun je op een kosteneffectieve manier de status van je apparaten, gebouwen en zaken in de gaten houden – dit door personeel laten doen is niet meer nodig.
 • constante monitoring: gemakkelijk van een afstand de status van een bepaald apparaat controleren, wanneer je maar wil.
 • schaalbaarheid: in principe zijn M2M oplossingen ongelimiteerd en eenvoudig op te schalen.
 • continuïteit: M2M 4G simkaarten zijn beveiligd en garanderen vanwege hun betrouwbaarheid en veiligheid de continuïteit van het bedrijf.

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Over welke dienst wilt u meer informatie?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kosten van M2M?

De kosten van een M2M oplossing hangen natuurlijk af van de wensen, de beoogde toepassing en diverse andere factoren. Zo heeft het ene bedrijf genoeg aan een relatief bescheiden IoT M2M oplossing met zo’n 10 M2M simkaarten en een management systeem, terwijl een ander bedrijf behoefte heeft aan honderden beveiligde M2M simkaarten en een uitgebreid online sim management platform. Hoe dan ook, bij Mulder Connect weet je zeker dat alles van A tot en met Z wordt verzorgd.

Tal van zakelijke toepassingen

Vanwege bovenstaande voordelen biedt IoT M2M communicatie uitkomst voor tal van zakelijke toepassingen:

 • voorraadbeheer;
 • diverse logistieke diensten;
 • afstandscontrole (deuren, slagbomen, poorten);
 • supply chain management;
 • verkeerscontrole;
 • vlootbeheer;
 • sabotage-bestendige alarmsystemen en bewakingscamera’s
 • telegeneeskunde;
 • en nog veel meer.

M2M oplossingen: M2M simkaarten en sim management systeem

Kies je voor een IoT M2M oplossing van Mulder Connect, dan rusten wij je devices uit met topkwaliteit M2M-simkaarten zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Deze simkaarten maken gebruik van 2G, 3G of 4G en zijn uiteraard beveiligd. Ook leveren wij het sim management systeem, een soort backoffice waarmee je de M2M simkaarten kunt beheren. Deze configureren we en maken we klaar voor gebruik. Dit doen we in overleg en geheel naar wens.

Praktijkvoorbeelden

Wat voor M2M oplossing je nodig hebt hangt natuurlijk af van de specifieke situatie. Een aantal voorbeelden:

1. 4G Back-up

Een M2M systeem kan dienen als back-up, bijvoorbeeld in de retail, voor als de vaste internetconnectie uitvalt. Aan de hand van een M2M back-up kunnen winkels dan ‘gewoon’ gebruik maken van hun kassa’s en andere systemen.

2. Beveiliging of bewaking

Zonder talloze kabels bewakingscamera’s installeren in en rondom het bedrijfspand – het kan met een M2M oplossing. Ook is het mogelijk om aan de hand van M2M een of meerdere alarmsystemen te installeren.

3. Beheer wagenpark

Ook voor het beheer van een wagenpark is IoT M2M communicatie ideaal. In combinatie met GPS kunnen M2M simkaarten namelijk informatie doorgeven over het brandstofverbruik, de locatie van het voertuig en nog veel meer.

Internet of Things

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden

Benieuwd of onze IoT M2M oplossingen ook voor jouw bedrijf of organisatie uitkomst bieden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee en kijken of er inderdaad voordelen te behalen zijn met IoT M2M. Contact opnemen kan door ons te bellen op (055) 303 12 34 of door je vraag en contactgegevens achter te laten in ons contactformulier.

Neem contact op

Meet the team

Vincent Gerharts

Erik Bosch

Neem contact op

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op voor de mogelijkheden. Je neemt contact op door te bellen naar (055) 303 12 34, stuur een e-mail naar info@mulderconnect.nl of vul het contactformulier in.

Neem contact op